Térzene a Fő téren

2017. június 10. 17 óra – Nagymaros, Fő tér

Térzene a Fő téren - 2017.06.10.

  • Pénzügyőr Zenekar (vezényel: Kapi-Horváth Ferenc)
  • Dunakanyar Fúvósegyüttes (vezényel: Ujvári Gábor, Féja Géza)
A Pénzügyőr Zenekarról:

A pénzügyőr zenekar országosan ismert és kedvelt hivatásos fúvószenekar. Az együttes vezető karmestere Kapi-Horváth Ferenc, karmestere Nyers Alex.
Fellépnek Magyarország nemzeti és állami ünnepein, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal hivatalos rendezvényein, vámhivatalok, határátkelők avatásán, hangversenyeken, fogadásokon. Ünnepi, jótékonysági koncertek, rádió- és televízió-közvetítések, térzenék, zenés felvonulások,
fesztiválok alkalmával a teljes zenekar szerepel, de nagy sikere van a kamaraegyüttes, a big band formáció és a tánczenei kisegyüttes színvonalas produkcióinak is. A zenekar évente átlagosan száz fellépést teljesít.
Repertoárja sokszínű: a hagyományos fúvósindulóktól a modern fúvószenéig terjed. Játszanak opera-, operett-, musical-átiratokat, klasszikus és kortárs fúvósműveket, könnyűzenét. Szerepléseiket számos rádió-, televízió-, film- és CD-felvétel őrzi, a zenekar történetéről könyv jelent meg.
Látványos gyepshow-programjuk (alakzatok zenekar általi megformálásával egybekötött bemutató) mindig nagy tetszést arat. Szerepléseik során jelentős elismerést vívtak ki a szomszédos Ausztrián és Horvátországon kívül Lengyelországban, Bulgáriában, Németországban, Franciaországban, Olaszországban, Belgiumban, Svájcban, Izraelben és Angliában.

Pénzügyőr Zenekar

A XXII. Kittenberger Kálmán nap programja:

XXII. Kittenberger Kálmán Nap - plakát 2017

 

Kategória: Egyéb